Opzoek naar kwaliteit hout voor een bouwproject in de tuin?

Onze tuin is een plek van uitrusten en één worden met onze omgeving. We spenderen vaak tijd in de tuin om tot rust te komen en tot onszelf te komen. Daarom moet de tuin zo natuurlijk mogelijk aanvoelen. Hierdoor wordt er vaak gebruik gemaakt van natuurlijke materialen in de tuin. Vooral hout is een erg populaire materiaalsoort als het gaat om tuinen. Denk hierbij aan schuttingen, tuinmeubilair, pergola’s, vlonders, veranda’s en ga zo maar verder. Ze worden over het algemeen altijd gemaakt van hout. Er zijn verschillende soorten houtsoorten die erg geschikt zijn voor het gebruik in de tuin. 

Hout voor een schutting

Bij een tuin denken we al vaak aan een schutting van hout. Deze schuttingen zijn eenvoudig zelf te maken. Dit scheelt een hoop geld en kan met goede kwaliteit hout erg lang meegaan. Schuttingen worden over het algemeen gemaakt van schuttinghout. Binnen het schuttingshout zijn er verschillende houtsoorten die gebruikt kunnen worden. Zoals geïmpregneerd vuren-, grenen- en lariks hout, rustiek eikenhout en duurzaam hardhout. Schuttinghout is vaak goed te onderscheiden doordat het allemaal losse planken zijn. Vervolgens worden deze om en om geplaatst om zo een mooie horizontale of verticale schutting te vormen. Met behulp van rabatdelen en halfronde blokhutprofielen kan de schutting winddicht worden gemaakt. Dit kan ook door gebruik te maken van een combinatie van stapelbare planken en gleufpalen.

Hout voor een vlonder

In veel tuinen zien we tegenwoordig een houten vlonder. Dit brengt sfeer in uw tuin, ze zorgen namelijk voor een warme uitstraling waar geen ander materiaal tegenop kan. Er zijn verschillende soorten hout die voor een vlonder gebruikt kunnen worden. Onbehandeld steigerhout, nieuw of gebruikt vurenhout, geïmpregneerd vuren- en grenenhout, radiata pine geïmpregneerd, douglas geschaafde dekdelen, eikenhout, hardhout of composiet. Elke houtsoort heeft zo zijn eigenschappen, de een gaat langer meer, de ander bevat noesten, de een is ruw en is daardoor splintergevoelig, de ander is weer erg duurzaam. Kortom erg veel keuze, dus als u opzoek bent moet u zich vooral laten adviseren door een professional. 

Tuinhout professional

Een professional op het gebied van sierhout voor uw tuin is nobelhout.nl. Of het nu gaat om uw schutting, vlonder, tuinmeubelen, speeltoestel of tuinhuis. Bij nobelhout vindt u bijna alles op het gebied van tuinhout.  Naast het grote assortiment hebben ze scherpe prijzen door hun grote omloopsnelheid en de juiste leveranciers. Als bedrijf zijn ze milieubewust en duurzaam. Ze zijn FSC-gecertificeerd voor de levering van verantwoord tuinhout. Ze verkopen hout aan particulieren, hoveniers en aannemers, de overheid en op projectbasis. 

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie